Stad Brugge wordt veiliger voor fietsers

Brugge wil een fietsvriendelijke stad worden. Tot eind december is er daarom een gratis expo in 'Mijn Brugge' over revolutionaire en uitzonderlijke fietsen.
Foto Mathias Mariën Brugge wil een fietsvriendelijke stad worden. Tot eind december is er daarom een gratis expo in 'Mijn Brugge' over revolutionaire en uitzonderlijke fietsen.
De stad Brugge zet verder in op de ontwikkeling van een fietsveilige stad. Met het boekje 'Fietsfacts' bundelde het stadsbestuur 28 in het oog springende realisaties van de laatste vier jaar.

Er wordt een speciaal brilletje bijgeleverd, die kan gebruikt worden om extra's te ontdekken in het boekje. "Brugge staat bekend als fietsstad. We willen daar de komende tijd zeker op blijven inzetten", zegt burgemeester Renaat Landuyt (sp.a).


Zo komen er onder het vernieuwde Zand heel wat nieuwe fietsenstallingen die het comfort voor de fietsers moet vergroten. "Onlangs liep er ook een project waarbij jongeren zelf hun mening konden geven over wat fietsen in Brugge betekent. Nog meer fietspaden en fietspompen zijn maar enkele ideeën die daarbij uit de bus kwamen. We houden daar zeker rekening mee.


De resultaten zijn nog tot 12 november te zien in de twee hoofdwinkelstraten in Brugge in de vorm van grote vlaggen. Tot slot is er tot eind december een gratis tentoonstelling in 'Mijn Brugge' op het Stationsplein over revolutionaire en uitzonderlijke fietsen.


(MMB)