Stad Brugge op zoek naar uitbater nieuw Winterterras

Brugge voorstelling nieuwe schaatspiste zonder ijs
Benny Proot Brugge voorstelling nieuwe schaatspiste zonder ijs
De stad Brugge is op zoek naar een uitbater voor het nieuwe Winterterras in het Minnewaterpark. 

Het stadsbestuur heeft de opdracht gegeven om vanaf 2019 een andere invulling te geven aan het kerstgebeuren in Brugge. De rode draad doorheen deze invulling is het verbeteren van de belevingskwaliteit voor zowel bezoekers als inwoners. Daarbij staat duurzaamheid centraal. 

Eén van de concrete veranderingen is dat er een nieuw lichtconcept komt met verschillende belevingsplekken (het Stationsplein, ’t Zand, Minnewaterpark) en twee wandelroutes: van het Station naar het Wijngaardplein en van het Station naar ’t Zand. Daarnaast verdwijnt de ijspiste op de Grote Markt. In de plaats komt er een energie neutrale kunst-ijspiste op het Minnewater met aanpalend een winterterras.  Het lichtconcept en de kunst-ijspiste met de winterbar vinden plaats van 22 november 2019 tot 5 januari 2020. Brugge Plus staat in voor de realisatie van beide. In het kader van deze nieuwe invulling is Brugge Plus op zoek naar een uitbater voor het Winterterras 2019. De uitbating wordt toegekend voor 1 jaar. Na de eerste editie wordt de kunst-ijspiste op het water met aanpalend winterterras geëvalueerd. Indien het winterterras voortgezet wordt op middellange termijn, zal dit onderwerp zijn van een nieuwe oproep met aangepaste voorwaarden voor een periode van min. 3 jaar.

Kandidaat? 

Wie zich geroepen voelt, moet een voorstel indienen met een beschrijving van het concept, een plan van aanpak en een voorstel voor de menukaart (eten en drank). Indiening dient te gebeuren ten laatste op 30 augustus aan Brugge Plus vzw, Lange Vesting 112, 8200 St-Andries of per mail aan lieve.moeremans@bruggeplus.be.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Jacobus

    De Schaatspiste was de kerstmarkt, zo een plastieken vloer lag al eens in B park. Geen mens gebruikte dat toen?

  • Francis Vandewalle

    Brugge is al niet springlevend ‘s avonds, verhuis nu nog de ijspiste naar een achterbuurt en er is niets meer. Bruis eens als Hasselt. Nieuwe extra kerstmarkt op de burcht en een grote (zoals in Hasselt) op het (nu dode) zand. Waar zijn die events die op het zand zouden worden georganiseerd Mr de burgemeester? Sinds we een nieuw bestuur hebben is er nog maar weinig gebeurd, of toch wel er zijn nieuwe petanquebanen aangekondigd. Ondertussen zijn mijn kinderen verhuisd wegens geen werk in Brugge

  • Roland Rotsaert

    Ik weet niet waar de kunstijspiste zich juist zal bevinden, maar de Begijnenvest zal voor voetgangers waarschijnlijk een belangrijke toegangsweg zijn. Dat is nu al (tussen Oostmeers en Poertoren) een slijkerige bedoening bij regenweer. Wat zal dat worden bij intensief gebruik in volle winter?