Spectaculair: 42 meter lange composietbrug in Brugge op juiste plaats geschoven

De nieuwe fietsersbrug weegt 22 ton.
Lieven Van Assche De nieuwe fietsersbrug weegt 22 ton.
Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv plaatste dinsdag de eerste van twee nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen naast de Canadabrug in Brugge. De langste composietbrug ter wereld meet 42 meter en weegt 22 ton.

De bestaande houten bruggen waren erg beschadigd en worden vervangen door nieuwe exemplaren uit composiet. Het is de eerste fietsbrug in Vlaanderen van deze omvang in glasvezelversterkte kunststof. De vervanging van de fiets- en voetgangersbruggen gebeurt in opdracht van waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv. De bruggen zijn gemaakt in de FiberCore fabriek in het Nederlandse Rotterdam en geplaatst door aannemer West Construct nv. Ze zouden honderd jaar moeten kunnen meegaan. De installatie gebeurde dinsdag overigens zonder veel problemen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.