Site Katelijnebrug krijgt er 30 olmen bij

Hier komen de dertig bomen aan de Katelijnebrug.
rv Hier komen de dertig bomen aan de Katelijnebrug.
In plaats van een betonnen parking krijgt de site Katelijnebrug in Brugge er dertig bomen bij.

De stadsdiensten zijn vrijdag met de aanplant van de olmen gestart. Deze middelgrote boom heeft een vaasvormige kroon, is goed bestand tegen wind en is resistent tegen de iepenziekte. In de herfst verkleuren de bladeren prachtig geel. Ook alle gezonde wilgen op de site blijven integraal behouden. Het zwerfvuil en het hakselhout werden verwijderd. De aanplant is opmerkelijk, want de site stond tot vorig jaar nog op de planning als mogelijke randparking. Daar is het nieuwe stadsbestuur van afgestapt. “Door de aanplant van maar liefst 30 olmen zal het groene karakter van het terrein langs de Baron Ruzettelaan behouden én versterkt worden. De bomen geven zuurstof aan de buurt”, reageert schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Verlinden

    Heel mooi maar daarmee werken ze maar aan de helft van deze site. Verderop zijn vele bomen omgewaaid door de laatste storm en ook staan er heel veel dode bomen die een gevaar vormen voor de fietsers en voetgangers langs het kanaalpad. Dus dringend gevraagd een opkuis voor de volledige site.