Sioen sluit Autoloze Zondag af

Brugge maakt zich op voor een hele dag festiviteiten op zondag 16 september tussen 10 en 18 uur. Fietsers en voetgangers hebben dan vrij spel in de binnenstad.

Evenementen die eruit springen zijn de massale dance work-out onder leiding van Steve Boedt op 't Zand vanaf 11 uur. Op de Burg staat de MobiMarkt met heel wat info over mobiliteit en verkeersveiligheid en tal van leuke activiteiten. Wie wil deelnemen aan de gezellige fiets- en wandelhappening Kroenkelen moet dit jaar naar het Beursplein. Senioren kunnen opnieuw deelnemen aan de Seniorendans vlak voor de Stadsschouwburg. Gezinnen halen hun hart op langs de avontuurlijke 'Grote Badeendjes Kinderroute'.


De Cultuurmarkt vind je dit jaar zowel in de Sint-Jakobsstraat als op de Markt. Meer dan 20 professionele Brugse Culturele organisaties en evenveel Brugse sociaal-culturele verenigingen en organisaties die hoofdzakelijk actief zijn met vrijwilligers stellen er hun werking voor. Of stap eens door tot aan de Moerkerkse Steenweg, waar op Sint-Kruis Kermis heel wat te beleven valt. Onderweg kan je in de Hoogstraat en Langestraat interessante koopjes doen en genieten van heel wat straatanimatie.


Vanaf 16.30 uur wordt Autoloze Zondag afgesloten op 't Zand met een concert van 'Sioen plays Graceland'. Het is ook de slotdag van de Triënnale.


 (BHT)