Sfeerlampje op schilderij vat vuur: 50 hotelgasten geëvacueerd in Brugs viersterrenhotel

Brand Martin's Relais Brugge. De straat werd tijdens de interventie even afgesloten.
Jan Van Maele Brand Martin's Relais Brugge. De straat werd tijdens de interventie even afgesloten.
In het viersterrenhotel Martin’s Relais zijn maandagnacht een vijftigtal gasten geëvacueerd door een brand op de derde verdieping. De schade bleef beperkt.

Het vuur in het bekende hotel langs het Genthof ontstond even na 2 uur. Een van de hotelgasten had een sfeerlampje afgedekt dat een schilderij verlichtte. Dat zorgde voor een kleine brand en rookontwikkeling, waardoor het automatisch brandalarm op de derde verdieping in werking trad. 

De hulpdiensten snelden ter plaatse en in de tussentijd werd het gebouw ontruimd. De situatie was evenwel snel onder controle. Na een kwartier konden de gasten terug naar binnen.  De derde verdieping liep wat rookschade op en er hing een brandgeur. Alles samen bleef de schade beperkt.

De mensen die verbleven op de derde verdieping kregen een andere kamer toegewezen. Er raakte bij de interventie niemand gewond. Het Genthof was tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer, maar dat zorgde door het nachtelijke uur voor weinig problemen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Charles Petitjean

    Wanneer gaan ze eens overal die oude lampen vervangen door veilige led-verlichting. Zou verplicht moeten worden op plaatsen zoals horeca, hotels, musea en.