Sfeer is goed: Bogaert en Weyts even ploegmaats...op het voetbalveld

Kobe Ilsen en Ben Weyts benefietmatch Jan Breydel waar diverse politici aan mee doen. (picture by Florian Van Eenoo/photonews)
Florian Van Eenoo photonews Kobe Ilsen en Ben Weyts benefietmatch Jan Breydel waar diverse politici aan mee doen. (picture by Florian Van Eenoo/photonews)
De hectiek van de politieke crisis hebben een aantal kopstukken zondag even achter zich gelaten. In een voetbalduel op een zijveld van Jan Breydel in Brugge namen politici en journalisten het tegen elkaar op.

Normaal tackelen ze elkaar, maar protagonisten als Ben Weyts, Philippe Muyters en Hendrik Bogaert stonden dit keer zij aan zij op het veld. De ludieke wedstrijd was georganiseerd door Sporza-anker Aster Nzeyimana en Vlaams minister van Sport Muyters en werd afgetrapt door ex-Miss België Dina Tersago. Met de steun van Royal Antwerp FC en Club Brugge organiseerden ze de benefietwedstrijd ‘Football for Life’, voorafgaand aan de wedstrijd Club Brugge – Antwerp.  De opbrengst, liefst 16.000 euro, is voor de vzw’s Mamas for Africa en Move to Improve. Scheidsrechters van dienst waren ex-topref Frank De Bleeckere en amateurref en N-VA-senator Pol Van Den Driessche. Ze trokken een gele kaart voor Aster Nzeyimana, die een bal de netten injoeg nadat er al gefloten was. Hendrik Bogaert veroorzaakte dan weer een penalty. Bij de journalisten stonden onder meer Kobe Ilsen en Maarten Breckx tussen de lijnen. De match eindigde op 4-0 voor de journalisten.

Brugge december 23 Belgium, Philippe Muyters NVA benefietmatch Jan Breydel waar diverse politici aan mee doen. (picture by Florian Van Eenoo/photonews) picture not included in contract
Florian Van Eenoo photonews Brugge december 23 Belgium, Philippe Muyters NVA benefietmatch Jan Breydel waar diverse politici aan mee doen. (picture by Florian Van Eenoo/photonews) picture not included in contract
Philippe Muyters toont de weg naar doel.
Florian Van Eenoo photonews Philippe Muyters toont de weg naar doel.
Kobe Ilsen was veruit de populairste voetballer.
Florian Van Eenoo photonews Kobe Ilsen was veruit de populairste voetballer.
Hendrik Bogaert kon wel lachen met het zuur verlies.
Florian Van Eenoo photonews Hendrik Bogaert kon wel lachen met het zuur verlies.
Paul Cobbaert en Kobe Ilsen in een kletsnat Brugge.
Florian Van Eenoo photonews Paul Cobbaert en Kobe Ilsen in een kletsnat Brugge.
Philippe Muyters feliciteert Aster Nzeyimana.
Florian Van Eenoo photonews Philippe Muyters feliciteert Aster Nzeyimana.
Pol Van Den Driessche was één van de twee scheidsrechters.
Florian Van Eenoo photonews Pol Van Den Driessche was één van de twee scheidsrechters.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.