Schutter taxioorlog was enkel uit op fysieke confrontatie

De twee verdachten van de schietpartij onder taxichauffeurs in Brugge blijven een maand langer in de cel op verdenking van poging tot moord. Schutter Karen S. (34) verklaarde aan de speurders dat hij niet de intentie had om een schot te lossen. "Van voorbedachtheid is dan ook geen sprake", zegt zijn advocaat Mélanie Sevenant. Het wapen is nog steeds spoorloos.

De feiten zijn ondertussen duidelijk: vorige week vrijdag liep een discussie tussen taxichauffeurs in Brugge helemaal uit de hand. Nadat Mohammad M. aan het station enkele rake klappen uitdeelde aan Sisak S. (29) werd zijn broer Karen S. hiervan ingelicht, waarna die besloot om Mohammad op te zoeken.


De taxi van M. werd klemgereden in de Vlamingstraat, waarna een schot werd gelost. Sisak S. gaf zich kort na de feiten aan bij de politie op de markt. Karen S. meldde zich daags nadien met zijn advocaat bij de politie. De derde broer, Edgar S., werd pas midden deze week gevat in Antwerpen en had niks met de schietpartij te maken. Hij mocht na verhoor dan ook weer beschikken. "De politie zocht hem nadat het slachtoffer zijn naam had genoemd als één van de broers", verduidelijkt meester Mélanie Sevenant. Volgens de verklaring van schutter Karen S. was het zeker niet de bedoeling een schot te lossen.


"Mijn cliënt was enkel uit op een fysieke confrontatie en had een wapen mee om zichzelf te beschermen. Hij betreurt de feiten", gaat meester Sevenant verder. Het schot werd uiteindelijk gelost nadat slachtoffer Mohammad M. volgens Karen S. een onverwacht manoeuvre maakte in zijn wagen. Pas toen besloot hij te schieten. "Mijn cliënt wilde hem niet raken. De camerabeelden en het tijdsverloop zullen hopelijk meer licht werpen op het gebeuren."


(MMB)