Schrijf pasgeboren kindje voortaan in ziekenhuis al in

Brugge online geboorte aangifte
Benny Proot Brugge online geboorte aangifte
Kersverse ouders van een kindje dat in één van de Brugse ziekenhuizen geboren wordt, kunnen hun zoon of dochter voortaan meteen inschrijven in het bevolkingsregister vanuit het ziekenhuis zelf. 

Voorheen was het de bedoeling om een afspraak te maken in het Huis van de Bruggeling om daar de nieuwe spruit in te schrijven. “In de nieuwe, drukke en uitdagende periode die een geboorte met zich meebrengt, is dat geen evidentie voor jonge gezinnen”, zegt schepen van Burgerlijke Stand Ann Soete (Open Vld Plus). “We zetten hier een stap vooruit inzake klantvriendelijkheid.” Zowel het AZ Sint-Jan als het AZ Sint-Lucas biedt nu een oplossing. Elke maandag en donderdag zal een ambtenaar van de burgerlijke stand een halve dag aanwezig zijn om alle geboortes digitaal te registreren. Er zijn ook uitzonderingen. In sommige gevallen zullen de jonge ouders alsnog naar het Huis van de Bruggeling moeten gaan voor een inschrijving. Dat is onder meer het geval wanneer er geen Belgische ouders zijn of wanneer er bijvoorbeeld geen erkenning van de vader is.

Meer info: geboorten@brugge.be of 050/47.53.40.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.