Schepen van Cultuur krijgt lik op stuk van jongeren

Raf Reuse en Tom Willems overhandigen een fotoalbum aan Nico Blontrock.
rv Raf Reuse en Tom Willems overhandigen een fotoalbum aan Nico Blontrock.
De lokale afdelingen van Jongsocialisten en Jong Groen hebben schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) een cadeau gegeven voor aanvang van de Brugse gemeenteraad.

“Het is een album met foto’s van jongeren die afval opruimen of meelopen in één van de Brugse klimaatmarsen”, verduidelijkt gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen). Reden hiervoor was een post die Blontrock plaatste op sociale media op 10 april. De schepen merkte toen op dat er veel afval werd achtergelaten in het park gelegen op de Oud Sint-Janshospitaalsite. “Dat vinden we net als de schepen erg jammer. Wat zijn bericht echter dubbel zo jammer maakte, is dat hij insinueert dat het afval door jongeren werd achtergelaten. Daar is geen bewijs voor”, legt Tom Willems, voorzitter van de Jongsocialisten, uit.

Jongsocialisten en Jong Groen willen op een positieve manier de inzet van de Brugse jongeren in de schijnwerpers plaatsen. “We hebben een fotoalbum gemaakt met daarin verschillende acties van jongeren voor ons milieu en klimaat: Kinderen die afval opruimen, jongeren die meelopen in de klimaatmarsen, enzovoort. Zo willen we aantonen dat de jeugd wel degelijk begaan is met ons leefmilieu.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Stigletz

    Wat een zever klimaat mars en dat de jongeren die er dagelijks rondgangen nu eens eindelijk hun vuil opruimen heeft 0 speciaal effect.

  • camiel huughe

    Verkiezingen in zicht ! Meer moet dat niet zijn.