Schaatspiste op het Minnewater? Ideetje van Pol!

Dit was het oorspronkelijke voorstel van Pol Van Den Driessche.
rv Dit was het oorspronkelijke voorstel van Pol Van Den Driessche.
“Ze noemden het een paar jaar geleden nog een zot idee, maar ondertussen wordt het wel waarheid.” N-VA-raadslid Pol Van Den Driessche ziet zijn voorstel voor een schaatspiste op het Minnewater uitkomen.

“Natuurlijk is dit een goed idee, want het Minnewater is dé romantische plaats van Brugge en daar past een schaatspiste op een drijvend ponton zeker bij", zegt Van Den Driessche. “Er werd wel eens gelachen met mijn ideeën, maar een politicus zonder ideeën is als een café zonder bier. Ik stel vast dat er toch rekening mee wordt gehouden.” Hij gaat zelfs nog een stap verder: “In de zomer zou dat ponton ook gebruikt kunnen worden voor uitvoeringen van klassieke concerten met zitplaatsen en tribunes op de overs en de brug rond het wateroppervlak. Met led-verlichting zou dat schitterend kunnen zijn.” Van Den Driessche vindt de laattijdige verwittiging voor de stopzetting van het ijssculpturenfestival dan weer geen goede zaak. “Het stadsbestuur had de organisator al langer op de hoogte moeten brengen”, vindt hij. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo Stigletz

    Xavier ik ben toch blij met de ronde weg en de ijssculpturen alleen maar overlast voor de lokale bevolking hopelijk word de kerstmarkt eens uitgebreid naar het stationsplein en het zand zodat het niet meer elk jaar de zelfde kraampjes zijn en eindelijk toegang tot meer mensen die eens iets willen verkopen uitbaten

  • Xavier Van Bouwel

    Ijssculptuur gaat niet door omdat het ecologische voorgaat zegt men. Kerstverlichting, geen probleem. Overheidsgebouwen zonder ledverlichting, geen probleem. Na het afnemen van de fontein op het zand, ronde van Vlaanderen kwijt, Ijssculptuur kwijt. Niet goed bezig gemeentebestuur