Samen 250.000 km op wandel

150 WERKNEMERS ECS KRIJGEN STAPPENTELLER OM DOEL TE HALEN

De personeelsleden hebben allemaal hun stappentellers bij.
BHT De personeelsleden hebben allemaal hun stappentellers bij.
ZEEBRUGGE - Een stevige uitdaging: de personeelsleden van transportbedrijf ECS in Zeebrugge en Venlo willen in één jaar samen 250.000 kilometer wandelen. Zo'n 150 medewerkers krijgen een stappenteller. "We willen voor mekaar niet onderdoen en zitten in twee dagen al aan 3.000 kilometer", zegt boekhoudster Ines Monbaliu. De werknemers koppelen ook een goed doel aan hun actie.

Het transportbedrijf ECS bevindt zich in de havenzone in Zeebrugge en stelt daar zo'n 200 mensen tewerk. Het is daarmee een van de grootste bedrijven in de haven en de regio. Twee jaar geleden vierde ECS het twintigjarige bestaan met een groot spektakel voor het personeel en de klanten. Nu hebben ze er een nieuw doel: 150 werknemers, van wie 120 in de vestiging in Zeebrugge en 30 in het Nederlandse Venlo, willen zo'n 250.000 kilometer stappen in één jaar tijd. "Het personeel behaalt de successen voor ECS, maar we willen ook iets terugdoen voor die mensen. Daarom krijgen ze de kans om in het bedrijf te sporten. Dat zorgt niet alleen voor meer fitte en gezonde werknemers, maar ook voor een lager stressniveau", vertelt Christine De Dijcker, die het project vanuit de werkgroep 'well being' leidt. Christine kreeg, net als 119 andere personeelsleden van het Zeebrugse bedrijf, een stappenteller cadeau. "Een mens zet gemiddeld zo'n 6.000 stappen per dag. Dat moet opgekrikt worden tot 10.000. Als alle deelnemers die 10.000 stappen per dag halen, dan leggen ze elk zo'n 7 kilometer af. Op het einde van het jaar moeten we dan aan 250.000 kilometer komen. Dat is een gelijk cijfer als het aantal ladingen dat we verzetten."

Zumba

Om hun doel te behalen, hoeven de werknemers niet gewoon wat rondjes te lopen. Op maandag kan het personeel deelnemen aan zumbalessen, op dinsdag komt er een personal trainer turnlessen geven en op vrijdag is er yoga. Tussendoor mogen de personeelsleden wat vaker hun stoel verlaten. "Ik let erop om mijn wagen wat verder te parkeren, of om vaker even pauze te nemen en een koffie te halen. Over de middag probeer ik nu te wandelen", zegt Christine. Ook boekhoudster Ines Monbaliu doet mee. "In twee dagen tijd hebben we met onze vestiging al 3.000 kilometer afgelegd. Een telmeter in de inkom van het bedrijf registreert alle stappen. Zelf ga ik opnieuw lopen om aan meer stappen te komen. Anderen gaan nu te voet naar het Total-tankstation om een broodje te halen", glimlacht ze.


Als ze bij ECS hun doel halen, dan schenkt het bedrijf bovendien 1 eurocent per gestapte kilometer, ofwel 2.500 euro, aan het goede doel.