Roemenen krijgen celstraffen met uitstel voor zes gauwdiefstallen in Minnewaterpark en langs Dijver

De Roemenen sloegen onder meer toe langs de Dijver.
Benny Proot De Roemenen sloegen onder meer toe langs de Dijver.
Vier Roemeense gauwdieven hebben in de Brugse rechtbank celstraffen met uitstel gekregen voor zes feiten in Brugge. De twee mannen en twee vrouwen sloegen dit voorjaar toe langs de Dijver en in het Minnewaterpark. Telkens waren toeristen het doelwit.

De Brugse politie hield op 11 mei een gerichte actie tegen gauwdiefstallen. Tijdens de actie kregen agenten de vier beklaagden in het vizier. Ze gedroegen zich verdacht en viseerden volgens het parket omstaanders. Toen op hetzelfde moment een melding van een gauwdiefstal binnenkwam, werd het viertal in de boeien geslagen. Constantin G. (47) had kort voordien een portefeuille van een Amerikaanse toerist weggegooid. Bij de fouille had hij het rijbewijs en de identiteitskaart van het slachtoffer op zak. Bij Iona-Nela P. (46) trof de politie dan weer zijn twee bankkaarten aan, een grote som geld en een gsm die een dag eerder bleek gestolen. 

Onderzoek wees uit dat de twee Roemenen die dag samen met twee kompanen in totaal vijf gauwdiefstallen pleegden. Steeds sloegen ze toe langs de Dijver of in het Minnewaterpark en waren toeristen het doelwit. Ook op 10 mei pleegde de bende nog één feit. Voor een diefstal op 1 mei werden de vier vrijgesproken. Ionut C., Somna P. en Iona-Nela P. kregen dinsdagmorgen elk 2 jaar cel met uitstel. Hun kompaan Constantin G. werd op zijn beurt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.