Restauranthouder ‘Maximiliaan van Oostenrijk’ krijgt 2.000 euro boete omdat hij lonen werknemers te laat uitbetaalde

Onderzoek naar grote fraude met vennootschappen loopt ook nog

H.T.K. is onder meer de man achter het Brugse restaurant Maximiliaan van Oostenrijk.
Benny Proot H.T.K. is onder meer de man achter het Brugse restaurant Maximiliaan van Oostenrijk.
H.T.K (40), de Vietnamese eigenaar van de Brugse restaurants Maximiliaan van Oostenrijk en ’t Oud Kanthuys, is veroordeeld tot een boete van 2.000 euro omdat hij de lonen van zijn werknemers van zijn callcenter en elektrozaak te laat uitbetaalde. Intussen loopt er nog steeds een onderzoek naar grootschalige fraude.

De inbreuken werden tussen 1 maart 2017 en 1 februari vorig jaar vastgesteld in het callcenter en de elektrozaak van H.T.K. in Brugge. In totaal werden de lonen van tien werknemers in die periode te laat uitbetaald door de restauranthouder en twee van zijn vennoten. De man bracht dat intussen in orde, maar door zijn rijkgevuld strafblad kreeg hij woensdagmorgen toch een geldboete van 2.000 euro. Zijn twee vrouwelijke vennoten kregen de opschorting. 

De zaak is een nevendossier van het grote fraudedossier waarin H.T.K. meer dan een jaar geleden voorwaardelijk werd vrijgelaten. De Vietnamees zou jarenlang stelselmatig zijn bvba’s hebben laten failliet gaan nadat hij het geld eerst doorsluisde naar andere vennootschappen. Op papier was K. zelf nergens zaakvoerder, maar liet hij zijn jongste zussen en moeder de bvba’s leiden. Hij streek zo onrechtmatig grote bedragen op, maar hoeveel is nog niet geweten. In het grote dossier zal de restauranthouder zich mogelijk later nog voor de strafrechter moeten verantwoorden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.