Record: 62.000 West-Vlamingen schrijft zich in voor groepsaankoop groene stroom en gas van provincie

De veiling voor groene stroom en gas levert een enorme besparing op.
Shutterstock De veiling voor groene stroom en gas levert een enorme besparing op.
Maar liefst 62.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de negende groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen. De veiling tussen de deelnemende energieleveranciers zorgde voor een recordaanbieding dat 55 procent onder het actueel marktaanbod ligt.

Op woensdag 12 februari vond de veiling plaats. Energieleverancier Engie bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 55 procent onder het actueel marktaanbod. Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had Engie het beste bod klaar: 43 procent onder het actueel marktaanbod. En ook voor professionele contracten bood Engie de laagste prijs aan. Zowat 11,5 procent van alle West-Vlaamse huishoudens schreef zich in.

Uiterlijk vrijdag 28 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan moet beslist worden om al dan niet in te gaan op het aanbod. De inschrijvingsperiode wordt door het grote succes verlengd tot en met maandag 30 maart. Wie zich tot en met 11 februari nog niet ingeschreven had, kan zich alsnog registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan nog via de gratis infolijn 0800/18.711 of via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop.