Randparking Coiseaukaai verdubbelt in grootte: “Ook voor elektrische voertuigen én de shuttlebus”

De parking nabij het Politiehuis in Brugge.
Mariën De parking nabij het Politiehuis in Brugge.
De randparking aan de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge, nabij het Politiehuis, wordt met de helft groter. Er komt ook een halte voor de shuttlebus bij en parkeerplaatsen voor elektrische wagens.

Randparking Coiseau telt vandaag ongeveer 75 plaatsen. Het succes van het proefproject met de gratis shuttlebus zorgt ervoor dat de capaciteit niet meer volstaat. Het college van burgemeester en schepenen zette het licht op groen voor de verdubbeling van de capaciteit van deze randparking. “De vrachtwagenparking verdwijnt op die locatie", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Daarmee komen we tegemoet aan een vraag van de omwonenden langsheen de Dudzeelse Steenweg die nu tot tegen hun tuin de vrachtwagenparking ingeplant zien. De extra parkeerplaatsen voor de uitbreiding komen op de plaats van de huidige vrachtwagenparking.” 

Een nabijgelegen perceel in de Lodewijk Coiseaukaai, ten noorden van het Politiehuis tussen de parking en de Binnenweg wordt de nieuwe vrachtwagenparking. “We slaan hier twee vliegen in één klap”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Dat wil zeggen: meer plaatsen voor auto’s én een oplossing voor de buurt.” De uitgebreide parking zou tegen de zomer van 2021 klaar moeten zijn.