Politiecommissaris belandt met 3,59 promille alcohol in de gracht

Archiefbeeld.
Belga Archiefbeeld.
Een 57-jarige politieman moet zich voor de rechtbank verantwoorden omdat hij met 3,59 promille alcohol in zijn bloed - omgerekend zo’n 20 pinten - in de gracht belandde met zijn wagen. “Ik drink nu niks meer van alcohol”, verklaarde de commissaris. 

De vijftiger is actief bij de Brugse federale gerechtelijke politie en stond met een klein hartje voor de politierechter. Hij moest zich dan ook verantwoorden voor stevige feiten. In juli vorig jaar belandde de man met 3,59 promille in zijn bloed in de gracht. 

Het ongeval gebeurde toen hij de oprit van zijn ex-partner wou oprijden in Beernem. Bij een klein manoeuvre liep het mis en reed de commissaris in de gracht. Pas nadat hij eerst de takeldienst belde, werd ook de politie erbij gehaald. Uit de vaststellingen bleek de politieman het hoge alcoholpercentage in zijn bloed te hebben. Omgerekend komt dat neer op ongeveer twintig pinten. 

Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat de commissaris tegen de lamp loopt. In 2013 werd hij al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Zijn advocaat Bart Bleyaert vroeg desondanks toch enige mildheid. “Mijn cliënt heeft het financieel en sociaal niet onder de markt momenteel”, klonk de uitleg. Hij vroeg een opschorting van straf, wat betekent dat de commissaris schuldig wordt bevonden, maar geen straf krijgt. 

Een vraag waar de politierechter niet meteen op lijkt in te willen gaan. “Hoe moet ik uitleggen aan een gewone burger dat ik u niet zou straffen? Al apprecieer ik wel dat u uw problemen aanpakt”, aldus de rechter. De politiecommissaris kreeg uiteindelijk het laatste woord en verklaarde dat hij na het ongeval twee maanden buiten strijd was op het werk en niks meer van alcohol drinkt. Vonnis op 19 juni. 
57 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ROBERT GERTS

  Op staande voet ontslagen! Hij heeft een voorbeeldfunctie. Maar let er op, 1 maand rijverbod maximum....Dit is de belgische “justitie”!

 • Luc Janssens

  Op staande voet ontslagen! Die man heeft een voorbeeldfunctie. De Politie voert controles uit en verbaliseert. Hoe geloofwaardig zijn zij nu? Rijbewijs afnemen en terug opnieuw laten afleggen. Psychologische testen laten afleggen. Politierechter doe uw werk! Laat ons zien dat jullie Recht spreken!!

 • Antonio Rinaldi

  Rijbewijs twee jaar intrekken is een minimum.

 • Anny Bollens

  Ontslag en wagen afnemen! Maar ja typisch België weeral!

 • willy eeckhout

  Iedereen gelijk voor de wet?