Politie waarschuwt horeca voor mogelijk nieuwe tafelschuimster: “Laat ons hopen dat het bij één feit blijft”

De tafelschuimster werd gisterenavond opgepakt.
FB Horeca Brugge en Ommeland De tafelschuimster werd gisterenavond opgepakt.
De Brugse politie vraagt de horeca-uitbaters in de stad om waakzaam te zijn voor gevallen van tafelschuimerij. Aanleiding is de arrestatie van een tafelschuimster dinsdagavond in een brasserie. “Voorlopig is bij ons één feit gekend en laat ons hopen dat het daarbij blijft”, zegt woordvoerster Lien Depoorter.

Op sociale media waarschuwen horeca-uitbaters elkaar al enige tijd voor een nieuwe mogelijke tafelschuimster in de Brugse regio. Net als haar voorgangster Nadine W. (48), beter gekend als “de schrik van de kusthoreca”, zou de vrouw haar buikje rond eten zonder achteraf de rekening te betalen. De dame zou Nederlands en Frans spreken en bij het ontvangen van de rekening beweren dat haar tas gestolen werd. Dinsdagavond werd ze opgepakt in een Brugse brasserie, zo bevestigt de lokale politie. “Bij ons is momenteel één feit van de vrouw gekend”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. “Ze werd na haar betrapping overgebracht naar het bureau en mocht na verhoor beschikken. Er werd uiteraard wel een proces-verbaal opgesteld.” 

Omdat op afzetterij celstraffen van maximum 3 maanden of bij herhaling 6 maanden staan, kon de tafelschuimster niet aangehouden worden. Daarvoor moet de maximumstraf immers minimum 1 jaar zijn. Haar voorgangster Nadine W. kon zo lange tijd ongestoord haar gang gaan. Pas vorige maand vloog ze achter de tralies, toen haar veroordelingen de drie jaar overstegen. Bij de Brugse politie bidt men dat het zover niet komt. “Laat ons hopen dat het bij het ene feit van gisterenavond blijft”, stelt Depoorter. “Het enige wat we kunnen doen is preventief werken en de horeca vragen om waakzaam te zijn. Onder meer het BIN-netwerk van de Brugse horeca werd daarvoor ingeschakeld.”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  De Privacy-commissie is de crimineel zijn beste vriend. Wat voor leed die allemaal al hebben veroorzaakt met hun stomme regels? Als je niets verkeerd doet kan je er toch niets op tegen hebben?

 • luc dierick

  dierick luc waarde landgenoten ik maak mij meer zorgen over de jaarlijkse honderden miljoenen Euro s die verdwijnen onder de kerktorens stads en gemeentehuizen op een fraudeloze manier hand en spandiensten vriendjespolitiek dan om een rekening van een restaurant In de boekhouding 75% recupereren geen winst en ook geen verlies Stads en Gemeentediensten 100% verlies .

 • Jan Marens

  Horeca smijt tonnen eten weg elke dag dus zal wel meevallen als 1 iemand eens gratis eet

 • Dirk Hofstede

  Man man , er zijn wel veel grotere problemen in Belgie.

 • Myriam Top

  Ik sluit haar op in mijn kelder tot ze betaald of iemand die het geld brengt! Wet of geen wet!