Politie treft tientallen zwaar verwaarloosde paarden aan bij fokker in Brugge

De politie nam zeven verwaarloosde dieren in beslag
rv De politie nam zeven verwaarloosde dieren in beslag
De Brugse politie is een onderzoek gestart naar een paardenfokker die tientallen paarden, veulens en merries in erbarmelijke omstandigheden liet leven. “Het was er de hel voor paarden", klinkt het bij The Old Horses Lodge, een asiel voor verwaarloosde paarden. 

Overvolle stallen met zestig paarden. Het merendeel vol wonden, graatmager en mensenschuw. De politie, de dienst Dierenwelzijn en de medewerkers van The Old Horses Lodge stonden versteld van wat ze afgelopen vrijdag aantroffen bij een Brugse paardenfokker. “Twee paarden lager er zelfs dood op de oprit”, klinkt het bij het asiel. “De paarden werden er blijkbaar gefokt voor de slacht, kregen geen verzorging en onvoldoende voeding en drinken. We mochten alleen de meest ondervoede dieren meenemen.” Uiteindelijk nam de politie zeven paarden, twee veulen en vijf merries, in beslag. Twee veulens waren er zo erg aan toe dat we ze meteen naar de dierenkliniek overbrachten. Een veulen, waarvan de moeder de dag voordien gestorven was, kon nog niet alleen eten en zal wellicht nog melk moeten krijgen”, duiden ze bij The Old Horses Lodge. De Brugse politie neemt de zaak alvast serieus en is een onderzoek gestart. Meer informatie zal voorlopig niet vrijgegeven worden. 

De politie nam zeven paarden in beslag
rv De politie nam zeven paarden in beslag16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • carmen Van de casteele

  Ongelooflijk, terug een geval van zware dierenmishandeling. Paarden houden voor te slachten en dan nog een leven lang verwaarloosd zijn, wat een triestig leven. Mensen denk toch eens na wanneer je vlees koopt, koop geen paardenvlees meer, dan verdwijnen deze praktijken automatisch. Iedereen die dieren houden verplichten om diploma, zoals Dhr Weyts zegt,zo snel mogelijk deze wet invoeren. Hier moet men dringend werk van maken, en dat in Belgie zulke daden onbestraft worden, dit kan toch niet?

 • Jan Cuyvers

  ...en justitie steekt haar kop nog maar eens in het zand...

 • rolle DeMuyl

  in Amerika is dit 1000 dollar boete plus 1jaar effectief gevangenis zonder vervroegd vrijkomen per dier .waar wachten ze hier op ?

 • SABINE TAVERNIER

  Man man man hoe is da in godsnaam mogelijk!!! Ik hoop dat de eigenaar een gepaste straf krijgt en dat die NOOIT nog dieren mag houden!!! Minister van dierenwelzijn heeft nog heeeel veeel werk!!!

 • GRETA VANDENBUSSCHE

  Schandalig, zwaar straffen aub en nooit geen dieren meer laten houden. Ik heb gelezen dat het paardenopvangcentrum niet de middelen heeft om al die dieren op te vangen. Als de overheid niks bijdraagt zal de dierenliefhebber zijn goed hart moeten tonen. Misschien iets voor de warmste week?