Politie ontdekt twee mannen in autokoffer in haven van Zeebrugge: vermoedelijke mensensmokkelaar opgepakt

BELGA
In de haven van Zeebrugge is een vermoedelijke mensensmokkelaar opgepakt. De bestuurder werd betrapt met twee volwassen mannen in de koffer van zijn voertuig, een Renault Kadjar.

“Een bestuurder met een Duits voertuig bood zich woensdag in de vooravond aan ter hoogte van de grenscontrole van P&O Ferries. De man wilde de oversteek maken naar het Verenigd Koninkrijk”, zegt procureur Frank Demeester.

“Zoals gebruikelijk werd het voertuig gecontroleerd. De scheepvaartpolitie stelde vast dat er in de koffer van de Renault Kadjar, waar nauwelijks plaats was voor één persoon, twee volwassen mannen met bagage zaten. Beiden verklaarden van Koeweit te zijn en moesten gesmokkeld worden naar het Verenigd Koninkrijk.” 

Dergelijke werkwijze is niet zonder risico, doordat die gesmokkelde mensen bij een verkeersongeval of in situaties zoals brand gevangen zitten in de koffer en mogelijk het leven kunnen laten

Frank Demeester

De bestuurder, een 23-jarige Duitser, is gearresteerd voor mensensmokkel. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge. “Het is verwonderlijk dat mensensmokkelaars zich nog steeds op dergelijke manier aanbieden in Zeebrugge, aangezien het algemeen geweten is dat de grenscontroles permanent op scherp staan. Dergelijke werkwijze is trouwens niet zonder risico, doordat die gesmokkelde mensen bij een verkeersongeval of in situaties zoals brand gevangen zitten in de koffer en mogelijk het leven kunnen laten”, aldus nog procureur Demeester. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.