Pieter terug naar oude liefde The Crash

Pieter Ver Eecke (l.) liet de zaak in 2014 over aan Steven Degrendele (r.). Nu komt Pieter opnieuw zelf aan het roer. 
Archieffoto Proot Pieter Ver Eecke (l.) liet de zaak in 2014 over aan Steven Degrendele (r.). Nu komt Pieter opnieuw zelf aan het roer. 

Pieter Ver Eecke (44) keert terug naar zijn oude liefde: hij zal midden april The Crash in de Langestraat heropenen. De bekende Brugse cafébaas was in 2014 na achttien jaar gestopt met The Crash. Hij liet de zaak toen over aan Steven Degrendele. Zijn contract liep eind vorig jaar af. "Het gebouw is mijn eigendom en het kriebelde om The Crash nieuw leven in te blazen", zegt Pieter, die zelf sinds twee jaar achter de tapkraan van The Reflex in de Predikherenstraat staat.


"Voor The Reflex zoek ik een overnemer. Die zaak blijft evenwel geopend. De komende weken wil ik The Crash zowel van binnen als van buiten aanpakken. Het gebouw werd twintig jaar lang nauwelijks aangepakt, dus er is wel wat werk. Maar ik wil de sfeer van de oude dagen doen herleven." Ver Eecke twijfelde niet om terug te keren naar The Crash. "De Langestraat is aan een revival bezig. Er zijn leuke nieuwe zaken bijgekomen en ook café De Kelk is weer open. Ik wil daar mijn steentje toe bijdragen." (BHT)