Piepjonge mensensmokkelaar beweert 800 euro te hebben gekregen van opdrachtgever

De haven van Zeebrugge blijft geliefkoosd terrein voor mensensmokkelaars.
Benny Proot De haven van Zeebrugge blijft geliefkoosd terrein voor mensensmokkelaars.
De 20-jarige Slovaak die vorige week werd opgepakt in de haven van Zeebrugge beweert dat hij 800 euro kreeg voor de mensensmokkel. De behandeling van het dossier voor de raadkamer werd op vraag van de verdediging uitgesteld naar vrijdag.

Lukas S. (20) bood zich op dinsdag 19 maart aan bij de Pride of Bruges met zijn Alfa Romeo. In de wagen zaten drie mannen, die zich voordeden als landgenoten van de Slovaak. Bij de grenscontroleurs gingen echter meteen een belletje rinkelen. Ze gingen over tot een grondige controle en ontdekte dat de passagiers in werkelijkheid Albanezen waren. De mannen hadden valse papieren bij. Volgens de advocaat van S. werd zijn cliënt door een vriend van z’n werkgever gevraagd de Albanezen naar het Verenigd Koninkrijk te voeren. Voor de rit zou hij 800 euro hebben gekregen. Zelf beweert Lukas S. dat hij niet wist dat het om mensensmokkel ging. De raadkamer stelde de behandeling van het dossier op vraag van zijn advocaat uit naar vrijdag. Al zeker tot dan blijft de Slovaak in de cel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.