Personeel in Brugse rechtbank kan tijdlang niet printen door aanhoudend probleem met lokale server

De rechtbank van Brugge.
JHM De rechtbank van Brugge.
In de rechtbank van Brugge zijn al geruime tijd problemen met een lokale server. Het personeel ondervindt daardoor hinder tijdens het werk. Ondertussen is een noodserver geïnstalleerd die de problemen zou moeten oplossen in afwachting van een definitieve oplossing. 

In de Brugse rechtbank zijn ongeveer 500 medewerkers aan de slag die gebruik maken van de lokale server. Door het aanhoudende probleem, dat sinds 23 augustus om de paar dagen opduikt, kunnen ze bijvoorbeeld geen gebruik maken van de printers. Verder kunnen er problemen opduiken bij het gebruik van het softwareprogramma Word. Vonnissen en zittingsbladen maken lukt wel nog, al moet dat via een plaatselijke, vaste computer gebeuren en kunnen ze niet bewaard worden op de lokale server. Vonnissen op de burgerlijke griffie moeten dan via plaatselijke printers afgedrukt worden. Oude printers werden er letterlijk vanonder het stof gehaald. Dat zorgde voor de nodige problemen en vertraging, maar ondertussen is de werking met de noodserver genormaliseerd. Er wordt nu gewerkt aan een definitieve oplossing. De werking van de rechtbank zelf kwam uiteindelijk nooit in het gedrang. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Hollevoet

    Een server die uitvalt en niet meer operationeel geraakt. Honderden dossiers die vertraging oplopen. De meest fundamentele administratie die niet kan worden uitgevoerd. Een noodoplossing die pas na drie weken van de grond komt. En dan durft deze krant beweren dat de werking van de rechtbank niet in het gedrang komt? Morgen brengen.