Penaltyfarce met Diagne kost Clubfan 5.470 euro: “Ik wil hem zelf met de fiets terug naar Galatasaray brengen”

Het gokbiljet dat de Bruggeling ruim 5.470 euro kon opleveren.
rv Het gokbiljet dat de Bruggeling ruim 5.470 euro kon opleveren.
Na de ‘penaltygate’ met Clubspeler Diagne heeft een Brugse supporter een extra reden om kwaad te zijn op de Senegalese spits. Hij zag zag namelijk een winst van 5.470 euro door zijn neus geboord, omdat Vanaken de strafschop niet mocht nemen. 

De man gokte al op twee wedstrijden van dinsdagavond, met de doelpuntenmakers, volledig juist. Om van zijn 3 euro 5.470 euro te maken, moest Club Brugge gelijk spelen in Parijs én moest Hans Vanaken scoren. Een gokje waarvan de kans op winst op voorhand enorm klein was, maar in minuut 75 kwam het plots wel héél dichtbij. 

Vaste penaltynemer Hans Vanaken maakte zich op om te scoren - en de fan virtueel 5.400 euro rijker te maken - tot plots M’Baye Diagne zich ging moeien. Weg doelpunt Hans Vanaken, weg gelijkspel, weg grote winst voor de Clubfan. Of hoe de ‘penaltygate’ op alle niveaus blijft nazinderen in Brugge. Al is het natuurlijk niet gezegd dat Vanaken de strafschop wél had gescoord en de wedstrijd op een draw zou eindigen.

“Of ik Diagne nog wil zien? Ik wil hem persoonlijk met mijn fiets naar Galatasaray terugbrengen”, zegt de Brugse fan. Diagne is immers van de Turkse topploeg gehuurd.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean-marie simons

  Voor mij is daar ook een reukje aan ,als je ziet hoe diagne die penalty neemt,heeft zijne baas een plezier gedaan,gewoon niet te vertrouwen

 • raymond van der craen

  Niet te vergeten dat Diagne eigendom is van Galatasaray en verhuurd wordt aan Club Brugge. Misschien had hij belang om die strafschop te missen vermits beide ploegen in dezezelfde groep staan en strijden voor de derde plaats.

 • Erik Audenaert

  Eén wedstrijd verkeerd hebben heb ik al dikwijls meegemaakt . En het bedrag dat ik hiermee gemist heb ligt niet ver van deze man zijn bedrag . Blijven meespelen zou ik zeggen , het zal wel eens lukken .

 • Paul Philippaerts

  Bij een cafeploegske tot daar aan toe. Maar in een proffesionele voetbalploeg kan er toch niet zo op los geammateurd worden, dat er eentje gauw gaat beslissen dat hij de penalty nu eens zal gaan nemen. Dan heb je toch geen trainer meer nodig. Ongeacht of het een goal zou kunnen geweest gehad hebben.

 • Thibeau Taelman

  Ilse had vanaken die pen genomen en gescoord was de score eender die man had gewonnen. Nu hoe dan ook interesseert me dat niet brugge had hier een punt moeten pakken! #DiagneOut