Parkeercontrole gebeurt voortaan schoner…met elektrische scooters

De parkeercontrole in Brugge gebeurt met elektrische scanscooters.
Benny Proot De parkeercontrole in Brugge gebeurt met elektrische scanscooters.
In Brugge rijden voortaan elektrische scanscooters rond om te controleren of er correct betaald is aan de parkeerautomaat.

Sinds 16 februari 2017 wordt de parkeercontrole in Brugge uitgevoerd door het bedrijf OPC/Seris. Dat doen ze met een scanscooter. De scooter scant de nummerplaten. Alle wagens die niet in de database zitten en dus niet voor hun parkeertijd hebben betaald, worden doorgegeven aan de parkeerwachters die de situatie controleren en mogelijk beboeten.

Tot voor kort reden de parkeerwachters nog altijd op benzinebrommers. “Dit strookt niet met onze visie om in te zetten op betere luchtkwaliteit in woonomgevingen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Daarom zijn de parkeerwachters sinds kort overgestapt op elektrische scooters klasse A. Sinds begin augustus worden deze brommers gebruikt en de testfase is goed verlopen.”

In totaal zijn er vier elektrische brommers aangekocht, die elk een bereik hebben van 130 tot 150 kilometer.




3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Vandriessche

    Goed initiatief, ze zullen snel betaald zijn die brommers door de gestegen en onmenselijk hoge parkeerkosten bovengronds. Nu nog enkel electrische stadsbussen, vuilniswagens, politie- en stadsvoertuigen en we zijn zeer goed bezig!

  • Pieter smit

    Deejay Curt, zet uw wagen in een parking en je bent maar 4,5 euro kwijt. De bedoeling van het betaalde parkeren in de binnenstad is dat de bewoners wel hun auto kwijt kunnen, de bezoekers dienen hun wagen, logischerwijs, in parkeergarage te zetten wilt u op straat staan, dan betaald u daar voor de ruimte die u inneemt.

  • Deejay Curt

    Hoe fier kan een mens zijn, 14€/ 4u parkeren???