Overleg tussen stad en Cercle levert op: groenzwart ziet nieuw stadion langs Blankenbergse Steenweg tóch zitten

Brugge er komt een nieuw stadion op de oefenterreinen van Club Brugge
Benny Proot Brugge er komt een nieuw stadion op de oefenterreinen van Club Brugge
Overleg tussen de stad Brugge en Cercle Brugge heeft iets opgeleverd: de Vereniging zou “niet afkerig staan tegenover een nieuw stadion langs de Blankenbergse Steenweg”.

Maandagavond had een uitvoerig overleg plaats tussen een delegatie van Cercle Brugge en het stadsbestuur van Brugge. “Het bestuur van Cercle Brugge heeft zijn teleurstelling geuit rond de beslissing die genomen werd door het stadsbestuur over de bouw van een nieuw stadion van Club Brugge op de Olympiasite”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

“Cercle Brugge heeft tijdens het gesprek kennis genomen van de omstandigheden waarin het besluit over de bouw van het nieuwe voetbalstadion tot stand is gekomen. We hebben hen ook laten zien dat we als schepencollege garanties inbouwen voor Cercle Brugge”, aldus De fauw. Cercle Brugge nam via het stadsbestuur kennis van het feit dat de auditeur bij de Raad van State een positief advies heeft uitgebracht over het GRUP afbakening van het stedelijk gebied Brugge, waardoor er kansen ontstaan om een grote sportsite te creëren.

“Cercle Brugge staat niet afkerig tegen een totale oplossing, een hoofdstadion en oefencentrum, op de gronden van de Blankenberge Steenweg”, zegt De fauw. “Natuurlijk zijn er nog vragen. Al die opmerkingen zullen zij inventariseren en overmaken aan het stadsbestuur. We laten Cercle niet in de kou staan. Het stadsbestuur van Brugge wil Cercle Brugge de garantie geven dat ze zal blijven beschikken over de nodige accommodatie voor de eerste ploeg en de jeugdploegen.”