Overgenomen Parkhotel opent eigen brasserie

Hotel uit jaren ‘70 krijgt grondige renovatiebeurt

Tea-room en bar Morning Star in het vroegere Parkhotel: Jan Laurens Verleye
Benny Proot Tea-room en bar Morning Star in het vroegere Parkhotel: Jan Laurens Verleye
Op de Vrijdagmarkt in Brugge is het bekende Parkhotel weer geopend. Midden november vorig jaar namen de nieuwe eigenaars het hotel in handen. Eén derde van de kamers is er al gerenoveerd en donderdag opent een eigen brasserie Morning Star. “De hotelbar is voortaan open voor iedereen, met elke middag een lunch en afternoontea.”

Het Parkhotel was de laatste jaren aan een opknapbeurt toe. De kamers en de ruimtes op het gelijkvloers deden nog heel vaak denken aan de jaren ‘70 van vorige eeuw. “Sommige ruimtes waren toch wel wat gedateerd”, zegt verantwoordelijke Jan-Laurens Verleye. “We hebben het hotel in november 2018 overgenomen en zijn daarna met een grondige renovatie begonnen. Zowat één derde van de kamers is nu volledig vernieuwd en aangepast aan het comfort dat de klant nu verwacht.”

Het familiehotel met een kleine tachtig kamers wil zijn identiteit evenwel niet verliezen. “We blijven kleinschalig op dat vlak en doen alles zelf. Hier zijn geen interieurarchitecten aan te pas gekomen. We hebben de kamers, en nu ook de brasserie, volledig ingericht volgens onze eigen smaak.” De brasserie, die donderdag voor het eerst opent, is iets speciaal. Die bevindt zich aan de kant van de Vrijdagmarkt en biedt een schitterend zicht op het vernieuwde Zand. Voorheen was de hotelbar eigenlijk niet echt toegankelijk voor het publiek. “Nu wel, want we serveren elke middag een dagverse lunch. Daarvoor hebben we een chef-kok in huis gehaald. Doorheen de dag is hier iedereen welkom tussen 7.30 en 18 uur. ‘s Morgens kan er mee aangeschoven worden in de ontbijtzaal van het hotel, met live cooking. Vanaf 11 uur opent de tearoom dan met lunchmenu. Aan het raam hebben we een lange toog geplaatst, waar je rustig op de laptop kan werken of je smartphone opladen bij een tas koffie of thee. Voor bezoekers serveren we tijdens de namiddag allerlei soorten koffies en thees. We zetten hard in op high-tea, een concept dat ook in grootsteden zoals Londen erg goed scoort met vingerhapjes bij koffie en thee.”

Het Parkhotel met onderaan de nieuwe brasserie.
Benny Proot Het Parkhotel met onderaan de nieuwe brasserie.

‘s Avonds wordt de verschuifbare barwand voor de koffieproducten geschoven en komen de aperitiefdranken tevoorschijn. De nieuwe zaak krijgt de naam Morning Star, een verwijzing naar het middeleeuwse wapen dat als thema doorheen de zaak werd aangebracht. “We hebben vijftig zitplaatsen binnen en hopen dat aantal nog op te trekken tot 150 als we van de stad de toelating krijgen om een buitenterras te plaatsen. Dat zou een extra stukje sfeer op ‘t Zand met zich meebrengen.”

In januari van volgend jaar wil de nieuwe hoteldirectie ook de rest van het hotel renoveren en zal ook in het aanpalend pand een nieuwe zaak gerealiseerd worden.

Op de toog aan het raam kan je werken en een koffie drinken met zicht op ‘t Zand.
Benny Proot Op de toog aan het raam kan je werken en een koffie drinken met zicht op ‘t Zand.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Prachtige realisatie.veel succes gewenst! Hopelijk bied de keuken wat meer kwaliteit dan alle rommel die nu al op het zand (en de markt)te vinden is. De huidige horecazaken in het Brugse centrum worden tegenwoordig uitgebaat (?) door allochtonen die het niet te nauw nemen met kwaliteit ,hygiëne en wetgeving! Op dat gebied is er dringend veel meer controle nodig !