Ouders filmen met babyfoon hoe grootvader (70) eigen kleindochter misbruikt

Rechtbank Brugge stockfoto's
Benny Proot Rechtbank Brugge stockfoto's
Een 70-jarige grootvader zit in de cel op verdenking van verkrachting en aanranding van zijn eigen kleindochter. Het waren de ouders van het meisje, dat nog geen twee jaar is, die de feiten ontdekten toen ze een deel filmden met een babyfoon met videofunctie. 

De ouders van het kind hadden een vermoeden dat er iets niet klopte en hadden daarom de videofoon geïnstalleerd terwijl de grootvader op het meisje moest passen. Toen ze de beelden bekeken, zagen ze gedeeltelijk hoe de 70-jarige man zijn eigen kleindochter misbruikte. Daarop stapten de ouders naar de politie om klacht in te dienen. De opa verscheen vrijdag voor de Brugse raadkamer, die besloot de verdachte een maand langer in de cel te houden. Ondertussen loopt het onderzoek verder. De man zou wel al gedeeltelijke bekentenissen afgelegd hebben. 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Vandenbranden

  Één ding is zeker vertrouw niemand

 • Kevin Willems

  Afmaken zulke mensen als mijn familie was had ik zelf afgemaakt of laten afmaken niks aangeven met recht systeem tegenwoordig worden ze veel te laks gestraft voor zulk dingen moet weer dood straf komen

 • Kris Landuit

  Wablief?! Hoe kan die opa zoiets doen?

 • Pat Van Oost

  Die zal al veel meer op zijn kerfstok hebben. Men wordt geen pedofiel op zijn zeventigste... en inderdaad zoals hieronder terecht opgemerkt, de bedreiging voor kinderen komt meestal uit eigenkring door personen die de ouders vertrouwen. Het zijn wolven in schaapsvacht, die zichzelf dan ook nog meestal als kindervriend beschouwen... Benieuwd wat deze zijn verdediging zal pleiten als verzachtende omstandigheid.

 • paul van de velde

  En pastoor Beke van CDN&V wil dan besparen op de organisatie die kinderen willen helpen tegen misbruik ? En zo bekomt men dat alles geklasseerd wordt bij Justitie.