Oud magazijn maakt plaats voor zeven nieuwe woningen: “Meerwaarde voor de buurt”

Het project komt op deze locatie in Ten Boomgaard.
rv Het project komt op deze locatie in Ten Boomgaard.
Het stadsbestuur van Brugge geeft groen licht voor een kleinschalig woonproject op een hoekperceel in Ten Boomgaard in Sint-Michiels.

Het stuk grond van ongeveer 1.150 vierkante meter groot is momenteel bijna volledig bebouwd met een magazijn en bijhorende woning. Na de sloop van de bebouwing zullen zeven compacte eengezinswoningen verrijzen rondom een collectieve binnentuin. “Nog ongeveer 30 procent van de totale oppervlakte van het terrein zal bebouwd worden. De helft van het terrein wordt ingericht als collectieve tuin”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

Het project zal bestaan uit twee blokken woningen. Langs de zuidzijde van het perceel komen vier woningen, langs de oostzijde zijn dat er drie. Het zijn compacte huizen, een project dat wat doet denken aan een soort begijnhof. “Maar dan een modernere versie”, zegt Demon. “Het wordt een meerwaarde voor deze buurt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.