Oprit halve dag dicht na ongeval met autotransport

Het gevaarte belandde in de berm naast de snelweg.
Foto Hans Verbeke Het gevaarte belandde in de berm naast de snelweg.
Op de E403 in Ardooie, ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Beveren-Roeselare, is gisterenvoormiddag om iets voor 8.30 uur een spectaculair ongeval met een autotransport gebeurd.

Een 24-jarige man uit Brugge, in dienst van het depannagebedrijf ADB uit Brugge, merkte de file te laat op. Hij knalde met zijn autotransport tegen de achterzijde van een kleine vrachtwagen. Door de klap verloor de 24-jarige chauffeur de controle over het stuur. Het autotransport, dat drie wagens vervoerde, schoot de berm op naast de snelweg. Het gevaarte kwam tot stilstand tegen de vangrail op de oprit richting Kortrijk. Bij het ongeval raakte ook een bestelwagen van Carglass betrokken.

Gekneld in cabine

De bestuurder van het autotransport zat gekneld in de cabine. De man liep onder meer een dijbeenbreuk op. De brandweer bevrijdde hem uit zijn netelige positie. De chauffeur van de aangereden vrachtwagen klaagde over pijn in de nek en aan de rug. Ook hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Op de snelweg ontstond al snel een kijkfile die reikte tot over Lichtervelde. De E403 werd even volledig afgesloten in de richting van Kortrijk om de brandweer toe te laten het wegdek op te ruimen. Het takelen van het autotransport bleek een moeilijke klus. Het duurde tot 13 uur voor de oprit kon vrijgegeven worden. (VHS)