Oplichters brengen aanhangwagens niet terug

Zaakvoerder Stefaan De Schepper in zijn showroom.
Foto MMB Zaakvoerder Stefaan De Schepper in zijn showroom.
Verhuurbedrijf De Schepper in Brugge is in enkele dagen twee keer opgelicht. Twee klanten huurden een aanhangwagen, met een waarde van zevenduizend euro, maar brachten die niet meer terug. "Een flinke financiële tegenvaller. We gaan nu een gps-systeem aanschaffen", reageert zaakvoerder Stefaan De Schepper.

Het verhuurbedrijf uit Brugge is gevestigd aan de Blauwe Toren en kreeg nooit eerder te maken met een oplichter. "Ik heb de indruk dat we mensen steeds meer moeten wantrouwen", zucht zaakvoerster Charlotte Denys. "Een mogelijke oplossing zou een waarborg kunnen zijn, maar wie wil nu een aanhangwagen huren als je zevenduizend euro borg moet betalen. Dat is absurd."


Toch gaan de zaakvoerders maatregelen treffen. "We speelden al langer met het idee om een gps-systeem in onze aanhangwagens te verwerken, nu gaan we dat zeker doen", getuigt eigenaar Stefaan De Schepper.

In het buitenland

De politie werd op de hoogte gebracht, maar de zaakvoerders hebben weinig hoop dat ze hun aanhangwagens nog zullen terugzien. Al denken de zaakvoerders wel te weten waar hun aanhangwagens zijn. "Via Facebook zijn we in contact gekomen met familieleden van een van de gezinnen. Ze vertelden dat het gekende oplichters zijn. Volgens onze laatste gegevens zou de aanhangwagen nu in Zweden zitten. Probeer die maar eens terug te halen", zucht Charlotte. Ook de andere aanhangwagen zou al in het buitenland zitten. "Die man was trucker en kon zelfs een btw-nummer voorleggen. Vermoedelijk zit hij in het Oostblok." (MMB)