Op weg naar Tokio 2020: Brugge steunt olympische campagne van roeier Niels Van Zandweghe

Vooraan Niels Van Zandweghe, achteraan Tim Brys.
Kenneth De Vlieger Vooraan Niels Van Zandweghe, achteraan Tim Brys.
De stad Brugge zal, samen met de Vlaamse Roeiliga en de stad Gent, de olympische campagne van de roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys ondersteunen. De lichte dubbeltwee plaatste zich voor de Spelen van 2020 in Tokio. 

Niels Van Zandweghe van de Brugse Trimm- en Roeiclub (BTR) in Dudzele heeft zich eind augustus met zijn partner Tim Brys (KRC Gent) verzekerd van een olympisch ticket. “Doordat Niels en Tim vroeg zekerheid hebben over hun deelname, wordt tijdig gestart met de voorbereiding, ook met de communicatie”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Ze laten een professioneel en eigentijds filmpje opnemen. Op deze manier willen we de Bruggelingen op de hoogte brengen van het reilen en zeilen van de Brugse sporters in Tokio. In het voorjaar van 2020 bekijken we welke Bruggelingen zich nog kunnen kwalificeren, zodat we die sporters ook kunnen meenemen in de campagne.”

Ze laten een professioneel en eigentijds filmpje opnemen. Op deze manier willen we de Bruggelingen op de hoogte brengen van het reilen en zeilen van de Brugse sporters in Tokio

Franky Demon

Brugge levert steevast sterke roeiers af op de Spelen. Hannes Obreno (BTR) en Tim Maeyens (KRB) waren de laatsten. “Zestien jaar na de Olympische Spelen in Athene hebben we opnieuw een Bruggeling aan de start in de lichte dubbeltwee: in 2004 bemanden Justin Gevaert en Wouter van der Fraenen eveneens deze boot”, zegt Hubert De Witte, voorzitter van de Vlaamse Roeiliga. “Momenteel is dit een van de spannendste disciplines binnen het roeien, getuige daarvan de finale van Van Zandweghe en Brys.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.