Ook tweede tafelschuimster blijkt bijzonder hardleers: “Ze bedriegt alles en iedereen al sinds 1999”

Maria L. is sinds deze zomer aangehouden.
FB Horeca Brugge en Ommeland Maria L. is sinds deze zomer aangehouden.
Een 56-jarige tafelschuimster hangt in de Brugse rechtbank 12 maanden cel boven het hoofd. Het ging niet om de “schrik van de kusthoreca”, maar Maria L. gedraagt zich wel minstens even hardleers. “Ze is al sinds 1999 alles en iedereen aan het bedriegen”, stelde procureur Mike Vanneste.

Maria L. (56) is al langer geen onbekende meer in Brugge. Deze zomer waarschuwde de politie de horeca-uitbaters in de stad nog voor de vrouw. In juni werd de tafelschuimster nog veroordeeld voor verschillende feiten van afzetterij en enkele diefstallen. De rechter gaf haar een voorwaardelijke celstraf, waardoor L. de gevangenis mocht verlaten. Meteen nam ze haar oude gewoontes weer op. 

Veelpleegster

De vrouw ging opnieuw verschillende keren op restaurant zonder te betalen, maar mocht telkens beschikken omdat ze niet kon worden aangehouden. Uiteindelijk stak L. het gerecht een handje toe. Halfweg augustus pleegde ze een diefstal in de Carrefour aan het station van Brugge. Sindsdien zit Maria L. in voorhechtenis. Donderdagmorgen verscheen ze voor de strafrechter voor de feiten van afzetterij die ze sinds haar vrijlating had gepleegd. In amper vier dagen tijd sloeg L. tussen 28 juni en 1 juli toe in Oostende en Nieuwpoort. Op 29 juli ging ze op restaurant in Brugge. Ze bestelde twee witte wijntjes en een assortiment koude gerechten, maar betaalde de rekening wederom niet. Dat was ook op 6 augustus het geval in een andere Brugse zaak. Daar had Maria L. een Irish coffee, een sherry en twee witte wijntjes gedronken en een salade met geitenkaas gegeten.

“Deze vrouw is een onverbeterlijke veelpleegster”, stelde procureur Mike Vanneste in de rechtbank. “Ze is al talloze jaren (sinds 1999, red.) de kluit aan het bedriegen. Beklaagde is op de dool en de sociale diensten zijn voor haar te min. Ze durft zelfs haar bewindvoerster te beschuldigen van diefstal.” Het Openbaar Ministerie vorderde in totaal 12 maanden cel voor Maria L., die al vijftien veroordelingen op haar naam heeft staan. De vrouw zelf beweert al drie jaar zonder geld te zitten. Uitspraak op 10 oktober.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • camiel huughe

  Voor enkele jaren tewerkstellen in de gevangenisrefter. Dan kan ze wat werken en eten krijgen op kosten van Jan Modaal.

 • Tina Colpaert

  Waarom zou ze niet word toch geen straf aan gekoppeld en straks zullen wij die wel betalen de dupe zijn eerst de rekening dan pas eten of drank!

 • jan janssens

  waarom kunnen we haar gezicht niet zien , mogen de potentiële toekomstige slachtoffers niet op de hoogte zijn van deze crimineel en NEE criminelen hebben geen recht op privacy

 • Sobek Wessels

  Een heel goede Reden Om dwangarbeid terug in te voeren , zo kan men op een of andere manier de Kost voor de maatschappij terug verdienen en Kan de dader zelf eens aan den lijven ondervinden wat het is Om te zwoegen voor je Centen in deze gevallen te werken voor hun vrijheid !? Maar Oplichters en Afzetters , dieven zijn Geen prior voor de Politiek ze worden amper aangepakt !

 • Angelo Cabooter

  Ze is al bezig sinds 1999, en toch wordt ze telkens vrijgelaten uit de gevangenis, terwijl ze weten dat ze telkens gaat herbeginnen. Ze moest al veel langer in de gevangenis zitten. Laat haar nu voor de rest van haar leven in de gevangenis.