Onzelievevrouw opent nieuwe afdeling voor verslaafden

Inge Vanthuyne, Caroline Taverniers, Marc Vermeire in Onzelievevrouw.
Benny Proot Inge Vanthuyne, Caroline Taverniers, Marc Vermeire in Onzelievevrouw.
Psychiatrisch ziekenhuis Onzelievevrouw heeft een vernieuwde afdeling voor de behandeling van mensen met een verslaving geopend.

Na dertig jaar was de opnameafdeling voor verslaafdenzorg van het Onzelievevrouw toe aan een grondige renovatie. De nadruk van de verbouwing lag op de optimalisatie van verblijfscomfort en thermische isolatie, de modernisering van de verschillende technieken en de ombouw van de resterende tweepersoonskamers naar eenpersoonskamers. “Het doel van de behandeling blijft de verslaving doorbreken en een gedragsverandering te creëren. Waar mogelijk speelt de familie een actieve rol in de behandeling en wordt ook een beroep gedaan op ervaringswerkers”, zegt directeur Marc Vermeire.

Blikvanger bij de vernieuwde afdeling is ‘Kolibrie’, een monumentaal kunstwerk van Peter Rogiers, dat is opgetrokken aan de voorgevel van het ziekenhuis. De naam alleen al bevat een boodschap van vrijheid en schoonheid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.