Onverbeterlijke tafelschuimer moet 18 maanden achter tralies

Een 56-jarige onverbeterlijke tafelschuimer is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.

De Antwerpenaar kreeg in mei 2014 nog een celstraf van 6 maanden voor feiten in verscheidene Vlaamse steden. Zo slaagde hij erin 28 pinten te drinken en recht naar buiten te lopen in café The New Square in Antwerpen.


Ook elf glazen wijn en een fles jenever bleken voor de man geen te grote hindernis. In onze regio maakte Jozef M. ook nog twee slachtoffers. In mei 2012 dronk hij in café De Reisduif in Blankenberge meerdere glazen cognac voor een bedrag van 36 euro, waarop hij de zaak verliet zonder zijn rekening te betalen. Ook in Wijnbar Est in Brugge vertikte M. het zijn drank en maaltijd te vergoeden. Na de veroordeling van 6 maanden deed de man gewoon verder. Zo werd hij in een restaurant in Brugge nog maar eens betrapt nadat hij een steak met pepersaus en enkele drankjes niet wilde betalen.

Verkleed als agent

In een ander geval zou hij ruzie hebben gemaakt met een restaurantuitbater, opnieuw over betaling. Bovendien zou hij zich eens hebben verkleed als een politieagent van het speciale bijstandsteam en zo naar de Brugse politie getrokken zijn. Daar konden ze er niet mee lachen en werd de man dan ook opgepakt. Hierdoor belandde M. in de zomer van 2014 opnieuw in de cel. In oktober kwam hij terug in de maatschappij, onder voorwaarden. De man zou zich toen laten behandelen voor zijn problemen, onder meer alcohol. Beide dossiers, het tafelschuimen en het verkleden als agent, werden samengevoegd. Omwille van de herhaling na zijn eerste veroordeling kreeg hij nu een celstraf van 18 maanden. Jozef M. stuurde zijn kat naar de rechtbank en verklaarde dat hij ziek was. Dat betekent dat hij nog verzet kan aantekenen. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding. (BBO)