Oma (72) met rollator krijgt 4 maanden cel voor slagen aan 16-jarig meisje

De grootmoeder moet niet effectief naar de gevangenis.
Thinkstock De grootmoeder moet niet effectief naar de gevangenis.
Een 72-jarige vrouw uit Brugge heeft 4 maanden cel met uitstel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een 16-jarig meisje. De vrouw wilde naar eigen zeggen haar kleindochter beschermen.

De feiten dateren van 6 juni 2018. Annie C. (72) zag die dag hoe haar kleindochter ruzie had aan het Brugs station en besliste om tussen te komen. Volgens ooggetuigen sloeg de oma het slachtoffer tot drie keer toe in het gezicht én dreef ze het toen 16-jarige meisje in het nauw met haar rollator. “Ik was helemaal in paniek, want zat in een hoekje en kon niet weg”, vertelde de tiener tijdens de zitting. Ze verklaarde hoe ze kort voordien op de bus gepest werd door de kleindochter van C. Aan de slagen hield ze een hersenschudding over. 

De grootmoeder beweerde dat het slachtoffer zélf aan het haar van haar kleindochter had getrokken. Toen ze tussenbeide wilde komen, zou het meisje zich tegen haar gekeerd hebben. “Ze heeft me uitgescholden voor hoer, maar ik heb haar zeker niet in het gezicht geslagen”, verklaarde Annie C. in de rechtszaal. “Dat zijn grove leugens. Ik zou dat nooit doen.” De verdediging vroeg de vrijspraak, maar kreeg die maandagmorgen niet. De rechter hield wel rekening met de leeftijd van Annie C. en haar nog blanco strafblad. Ze legde de vrouw 4 maanden cel met uitstel op en ook de geldboete van 800 euro moet ze niet effectief betalen.