Oma (72) drijft meisje (16) in het nauw met rollator en slaat haar hersenschudding om kleindochter te beschermen

Rechtbank Brugge stockfoto's
Benny Proot Rechtbank Brugge stockfoto's
Een 72-jarige oma uit Brugge heeft zich in de rechtbank moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een meisje van 16-jaar. De vrouw deed dat naar eigen zeggen om haar kleindochter te beschermen. 

De feiten dateren van 6 juni 2018. Annie C. (72) zag toen hoe haar kleindochter ruzie had aan het Brugs station en wou tussenbeide komen. Volgens ooggetuigen sloeg de oma het slachtoffer tot drie keer toe in het gezicht én dreef ze de 16-jarige in het nauw met haar rollator.  Ook haar kleindochter deelde de nodige klappen uit. Het slachtoffer hield er een hersenschudding aan over. De oma zelf beweerde in de rechtbank dat ze niet geslagen heeft. “Ik was helemaal in paniek aangezien ik in een hoekje zat en niet weg kon”, aldus Annie. “Toen ik tussenbeide kwam, keerde dat meisje zich tegen mij. Ze heeft me uitgescholden voor hoer, maar ik heb niet in haar gezicht geslagen. Dat zou ik nooit doen." De vrouw vraagt dan ook de vrijspraak. Vonnis 27 januari. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • baes filip

    oma's aan de top