Niveauverschil in Oostendse Steenweg pas weggewerkt als werken aan buffelbrug klaar zijn

De werken aan de Oostendse Steenweg waren pas afgerond of er was al een mankement.
rv De werken aan de Oostendse Steenweg waren pas afgerond of er was al een mankement.
De niveauverschillen in de heraangelegde Oostendse Steenweg worden maar weggewerkt als de werken aan de Canadabrug in Brugge eind april afgerond zijn.

Dat vernam senator Pol Van Den Driessche (N-VA) van zijn partijgenoot en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Op 18 juni 2018, de dag dat het heraangelegd gedeelte van de Oostendse Steenweg tussen de rotonde met de Blankenbergse Steenweg en Tempelhof officieel werd ingehuldigd, hielden de fietsersbond, enkele minder mobiele personen en enkele bewoners een actie om te protesteren tegen de niveauverschillen. Die bevinden zich in de twee doorsteken van de middengeleider aan het begin van de Oostendse Steenweg.

“Er werd beloofd om deze niveauverschillen, die zowel voor minder mobiele personen als voor fietsers zeer hinderlijk zijn, zeker in 2018 te laten wegnemen”, zegt Frank Verheye van het actiecomité. “Dat het pas zo laat kan, is toch vervelend. De reden die wordt aangegeven is dat voor de volledige duur van de werken aan de brug het verkeer dat vanuit Sint-Pieters richting Sint-Andries richting Buffelbrug rijdt omgeleid wordt langs de Oostendse Steenweg. Om de niveauverschillen weg te werken, moet de Oostendse Steenweg afgesloten worden.” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Vandriessche

    Ja welke slimme was hier aan het werk bij de planning? Zeker vergeten dat er ook mobiele mensen zijn met een loophandicap!