Nieuwe tafelschuimster steekt gerecht handje toe en wordt aangehouden na diefstal

De vrouw werd recent enkele keren betrapt op tafelschuimen.
FB Horeca Brugge en Ommeland De vrouw werd recent enkele keren betrapt op tafelschuimen.
De Brugse onderzoeksrechter heeft een 56-jarige vrouw aangehouden na een diefstal in de Carrefour aan het station van Brugge. De winkeldievegge werd de laatste tijd ook al meermaals betrapt op tafelschuimen bij horecazaken in de binnenstad.

De Brugse politie waarschuwde vorige week nog de horeca-uitbaters voor een nieuwe mogelijke tafelschuimster in de stad. Net als haar voorgangster Nadine W. (48), beter gekend als “de schrik van de kusthoreca”, ging de vrouw verschillende keren uiteten zonder achteraf de rekening te betalen. Voor tafelschuimen alleen kon ze niet worden aangehouden. Op afzetterij staan immers celstraffen van maximum 3 maanden of bij herhaling 6 maanden en om aangehouden te kunnen worden moet die maximumstraf minimaal 1 jaar zijn. 

De nieuwe tafelschuimster stak het gerecht echter een handje toe. Ze stal dinsdag wat drank in de Carrefour aan het station en kon ter plaatse gearresteerd worden door de spoorwegpolitie. Voor diefstal kunnen verdachten wél aangehouden worden en dus vloog de nieuwe tafelschuimster achter de tralies. Ze verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Die zal beslissen of ze een maand langer in de cel moet blijven.
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veerle Van Audenaerde

  Amaai. De ene horecazaak is de andere niet. Vooroordelen en veronderstellingen troef hier.. Da madammeke is geen arm wicht maar een beroepsoplichter. Ze zat de politie gewoon uit te lachen, en wou nog gaan lopen met de kredietkaarten van onze kok die ze had 'gevonden' in de keuken. Ze is ijskoud en heel berekend, ze doet het voor de kick.

 • Francinne Declerque

  Initiatief nemen wil zeggen een zinvolle job uitvoeren en daar goed mee verdienen. Horeca is dat zeker niet. Daar begin je in met de hoop zo snel mogelijk rijk te worden ten koste van wie of wat dan ook. Initiatief nemen in de horeca wil zeggen: vernieuwen, doe eens iets origineel, verander je oubollig interieur, leer je klanten wat vriendelijker te behandelen, lever kwaliteit. Roofhoreca Vlaanderen heeft een imagoprobleem. Ze zijn te duur wegens woekerwinsten, geen andere reden.

 • Jean Emare

  Als op restaurant gaan te duur is.. ga dan naar een supermarkt en koop er iets van de witte produkten. Beschamend dat je op kap van een ander dit ook maar denkt te doen. Iedereen betaalt al genoeg belastingen om zijn kop boven water te houden. Buiten Roger natuurlijk.

 • Erwin Vandriessche

  Ik ben totaal tegen diefstal en tafelschuimers aller aard. Een zelfstandige heeft inderdaad hoge kosten en moet zien dat zijn bedrijf betaalbaar draaiend is. En voor mensen met honger en zonder middelen zijn er de gaarkeukens en het OCMW om hen te helpen. Als iedereen zou gaan uiteten of inkopen zonder te betalen, dan zijn alle restaurants binnen de kortste keren failliet. En allen die voor die praktijken zijn, awel nodig ze bij u thuis uit he!

 • André Van Laethem

  De reden dat restaurants en winkels zo duur worden is omdat de huur voor een pand enorm duur is. Ook belastingen erbij. Taksen , saban, billige zaken, en nogmaals viapass transport taksen. Laat die horeca mensen hun kop boven water houden . Als het voor jou niet goed is, blijf er dan weg. En nee ik zit totaal niet in de horeca.