Nieuwe chocoladewinkel verkoopt ook...chocoladezeep, shampoo en douchegel

Danny Laforce (40) is het gezicht van Chocolalino op het Walplein

Danny Laforce.
Benny Proot Danny Laforce.
Brugge telt met Chocolalino op het Walplein alweer een nieuwe chocoladewinkel. Het is een ideetje van Danny Laforce (40) en Ruben Devisscher (35), die al zeven jaar hotel Biskajer uitbaten. “We zochten een nieuwe uitdaging en kozen voor iets waar we zelf verzot op zijn: chocolade.” Dat laatste is niet gelogen, want de winkel heeft een extraatje voor de grootste liefhebbers: cosmetica op basis van cacao.
Scrubzout van chocolade.
Benny Proot Scrubzout van chocolade.

Origineel kan je de keuze voor een chocoladewinkel in de Brugse binnenstad natuurlijk al lang niet meer noemen. Maar Danny Laforce en Ruben Devisscher trekken het zich niet aan. Het zijn nochtans hoteliers in hart en nieren. “We hebben heel ons leven in de horeca gewerkt en baten sinds zeven jaar hotel Biskajer uit. Nu hebben ze zin in iets nieuws. Eerst wilden we het hotel Biskajer uitbreiden, maar uiteindelijk kozen we voor de opening van een chocoladewinkel. Dit pand was al een chocoladezaak. De vorige uitbaters zijn verhuisd en daarop hebben wij beslist om ervoor te gaan. Het Walplein is een schitterende locatie: dichtbij de brouwerij De Halve Maan en op de route voor veel toeristen die vanuit het Kanaaleiland waar de bussen stoppen de stad willen bezoeken.”

Kwaliteit

 Danny Laforce staat in de winkel, Ruben blijft aanwezig in het hotel. Op korte termijn komt er nog iemand bij die vanaf de paasperiode vooral de winkel zal bevolken. “We hebben ons het afgelopen jaar helemaal ingewerkt in de chocoladewereld”, zegt Danny. “Voor de producten gaan we niet in zee met de traditionele chocoladeleveranciers in Brugge. We zijn geen Chocolate Line, maar mikken op kwalitatieve chocolade voor een ruim publiek. We kozen voor een Belgisch familiebedrijf, dat nog niet leverde aan winkels, maar wel aan bakkerijen. Wij zijn voor hen de eerste fysieke winkel waar mensen hun chocolade kunnen kopen.”

Shampoo van chocolade
Benny Proot Shampoo van chocolade

Cosmetica

Naast de verschillende soorten chocolade en pralines biedt Chocolalino ook cosmetica op basis van cacao aan. Zo vind je in de rekken allerlei cosmetica, gaande van vloeibare chocoladezeep, shampoo en douchegel met het zwarte goud tot reinigingscrème op basis van cacaoboter. “Verder hebben we ook chocolade voor veganisten, of aangepast voor mensen met lactose- of suikerproblemen. Voor alle klanten is er een oplossing.”

Chocolalino is elke dag open van 11 tot 17 uur, op vrijdag en zaterdag tot 18 uur. Chocolade bestellen kan ook online. “Vijftien minuten later wordt de bestelling al thuis geleverd als je in de omgeving woont”, zegt Danny Laforce. “We mikken dus absoluut niet alleen op toeristen, maar ook op de Bruggelingen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Herrentals

    Veel te veel chocolade winkels in Brugge. Waar is de tijd van de kantwinkels en de vrouwtjes die buiten zaten te klossen?