Nieuwe boom aan Katelijnevest: “Om waterinfiltratie te verbeteren”

Een extra boom aan de Katelijnevest om water beter door te laten.
Bart Huysentruyt Een extra boom aan de Katelijnevest om water beter door te laten.
Aan de Katelijnevest zijn zopas de werken gestart voor de plaatsing van een ondergrondse groeiconstructie en de aanplanting van een uitgroeiende hoogstamboom.

“We hebben daar problemen met de infiltratie van hemelwater", zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Door middel van een infiltratieput wordt hemelwater opgevangen en vertraagd afgevoerd naar de ondergrondse groeiconstructie waar de boomwortels er optimaal gebruik kunnen van maken. Bovengronds voorzien we een open plantvak waarin een zilverlinde en een bodembedekkende beplanting kunnen groeien.” De werken kaderen in het Europees Project Water Resilient Cities. Stad Brugge staat in voor het plaatsen van de ondergrondse groeiconstructie, de verhardingswerken, de rioleringswerken en de aanplantingswerkzaamheden. De Europese partners leveren de ondergrondse groeiconstructie. Het einde van de werken is voorzien op 19 april.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.