Nieuw seizoen openwaterzwemmen geopend aan Damse Vaart

Start openwaterzwemmen Brugge
Jan Van Maele Start openwaterzwemmen Brugge
Aan de Damse Vaart in Koolkerke is maandagavond om 19 uur het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen openwaterzwemmen. Met de Langerei Zwemmers en de Brugse IJsberenkring zijn er nog twee clubs actief. 

Ruim zes jaar geleden gaf de stad Brugge de goedkeuring voor het gestructureerd en reglementair zwemmen in open water. Na de eerste twee edities in de Brugse binnenstad bleek de Damse Vaart een mooi alternatief, waar eveneens de nodige faciliteiten en sanitair aanwezig waren om dit op een gezonde en veilige manier te organiseren.Franky Demon, schepen van sport, gaf het startschot. Een twintigtal zwemmers trotseerden het frisse water die een temperatuur had van om en bij de 16 graden, wat eigenlijk te koud is voor de tijd van het jaar.

Start openwaterzwemmen Brugge
Jan Van Maele Start openwaterzwemmen BruggeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.