Nieuw festival op strand met hedendaagse wereldmuziek

Zeebrugge is een nieuw zomerfestival rijker. Op 21, 22 en 23 juli vindt een wereldmuziekfestival plaats, georganiseed door het Brugse team van DAMP-OORD. Het vindt plaats op het evenementenplatform aan het strand en mikt vooral op jongeren.

"Na het wegvallen van het Elements Festival in Brugge vonden we dat de jeugd nood had aan een nieuw zomers initiatief", zegt Wannes Loosveldt van DAMP-OORD en ook cafébaas van De Vetten Os op het Beursplein. "Het nieuwe festival is een soort doorslagje van Nah Mean, het evenement in de Magdalenazaal dat op 18 februari aan de tiende editie toe is. De party staat gekend voor zijn kwalitatieve programmatie, uitbundige sfeer en toegankelijkheid. We stellen ons nieuw festival heel graag open voor iedereen. We kiezen voor wereldmuziek, maar dan vooral voor hedendaagse sounds uit de Caraïben, Jamaica of Afrika. Dat gaat van moderne reggae tot afro-beat. Er is ook ruimte voor jong talent en deejays."

Wecandance

De organisatoren kregen groen licht van het stadsbestuur. "Dit evenement sluit goed aan bij de evenementenkalender van Zeebrugge", meent schepen van Evenementen Annick Lambrecht (sp.a).


"In augustus hebben we immers al het dancefestival Wecandance geprogrammeerd. We krijgen heel veel aanvragen voor nieuwe initiatieven in Zeebrugge, maar zijn streng als het om kwaliteit gaat. In dit geval hebben we er een goed gevoel bij. Met deze organisatoren hebben we in het verleden altijd heel correct samengewerkt." (BHT)