Nieuw asfalt, want bussen rijden Sint-Jorisstraat stuk

De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken.
Proot De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken.
De Sint-Jorisstraat tussen de Augustijnenrei en de Kalkhovenstraat (inclusief kruispunt) is van 26 tot en met 31 augustus onderbroken voor werken.

Het asfalt zal vervangen worden door een nieuwe toplaag, zodat de trillingen in de straat verminderen en het leefbaarder is voor de bewoners. De Sint-Jorisstraat kreunt al een paar jaar onder het toegenomen aantal bussen. En die rijden de straat kapot. Ook de fundering en de deksels worden indien nodig vervangen. 

Er is een omleiding via de Academiestraat, Spiegelrei en de Langerei en via de Augustijnenrei, Jan Miraelstraat, Schrijverstraat of West-Gistelhof. De bushaltes Kipstraat, Poitevinstraat, Howest, Nikolaas Gombertstraat worden in deze periode niet bediend. Er wordt doorverwezen naar de bushalte aan de Stadsschouwburg.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angelo Cabooter

  Roland Rotsaert. Bus 12 gaat niet naar T'zand en Markt, maar naar Bargeweg, Katelijnestraat, Onze Lieve Vrouwkerk, Dijver, Gentpoort en Station.

 • Roland Rotsaert

  Men heeft het probleem zelf gecreëerd door de wijze waarop Geldmuntstraat-Noordzandstraat en Zand heraangelegd werden. Er is nochtans een alternatief dat in de vorm van lijn 12 zeer halfslachtig een begin van realisatie kreeg: een lus (in één richting) Station-Zand-Markt-Gentpoort-Station. Maar die mag niet door de Steenstraat, want de kasseien zouden kapotgereden worden... Straks gebruikt niemand nog de bus in Brugge en lost het probleem zichtzelf op.

 • Angelo Cabooter

  Na de heraanleg van de Geldmuntstraat/Noordzandstraat mogen er geen lijnbussen meer rijden door die straat richting T'zand en station. En sinds de heraanleg van T'zand is het ook onmogelijk om daar te komen. Dus moeten de bussen wel rechtdoor rijden richting Koningin Elizabethlaan en dan naar T'zand en station.

 • Roland Rotsaert

  De helft van die bussen rijdt naar het station en maakt zo al jaren een forse omweg waar niemand gelukkig mee is. Waarom mogen de alternatieven - die er zijn - niet gebruikt worden?

 • Frederik Lootens

  Weg met die ouderwetse ZWARE EN STINKENDE bussen.