Net op tijd voor drukke shoppingmaand: randparking Waggelwater telt 183 plaatsen

Brugge randparking waggelwater geopend
Benny Proot Brugge randparking waggelwater geopend
De nieuwe randparking Waggelwater, tegenover de inrit van het AZ Sint-Jan in Brugge, is klaar. Vanaf maandag 18 november kunnen er 183 wagens staan. Met de drukke eindejaarsperiode voor de boeg, is de komst van extra ruimte geen overbodige luxe. “Er was een dringende nood", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

De stad Brugge kocht de grond aan de rotonde Waggelwaterstraat–Ruddershove enkele jaren geleden aan in functie van de aanleg van een randparking. “Op drukke dagen zijn alle parkings zo goed als volzet. Er was dus dringend nood aan extra parkeerplaatsen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Deze Waggelwaterparking is ideaal gelegen: dicht bij de autostrade, vlot bereikbaar en een ideale busverbinding naar het centrum van de stad. Op die manier hopen we al een mooie stap te zetten om een mobiliteitsprobleem op te lossen.”

Met de komst van deze gratis parking komt het aantal ‘park-and-rides’ op vier: Jan Breydel, Boogschutterslaan, Steenbrugge en nu ook Waggelwater. Op zo'n terrein kan je gratis je wagen plaatsen zonder tijdsbeperking. Er zijn 183 parkeerplaatsen, waarvan acht voor personen met een beperking en vier met een laadpaal voor elektrische wagens. Er zijn ook fietskluizen voorzien voor mensen die hun fiets veilig willen achterlaten. 

“Om de bekendheid van de nieuwe Waggelwaterparking te vergroten en het gebruik ervan te stimuleren, lanceren we een extra promotiecampagne: vanaf maandag 18 november tot en met zondag 16 februari 2020 kan iedereen gratis gebruikmaken van de bussen vanaf P&R Waggelwater, halte 'Rustenburg', naar het centrum en terug op dezelfde dag", zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

De parking is niet alleen interessant voor wie het centrum van Brugge bezoekt, maar vooral wie geen plaats meer vindt op de drukke parking van het nabije ziekenhuis AZ Sint-Jan. Wie ‘s morgens vruchteloos naar een plaatsje zoekt, kan voor de nieuwe randparking kiezen. Die ligt vlakbij. “Volgend jaar zorgen we met aanplantingen voor een groene toets. In 2022 staat zowel de realisatie van een doorsteek door de spoorwegberm als een verbinding naar de Rustenburgwijk op de planning”, zegt Van Volcem.

De volgende stap voor meer parking in Brugge is dan de uitbreiding van de parking ’t Zand met zo’n 600 plaatsen. Die werken starten begin volgend jaar. Ook aan het station is nog een uitbreiding met 500 plaatsen gepland. “Parkeren is een belangrijk item in Brugge”, beseft de burgemeester. “We hebben allemaal de volle parkings tijdens de vorige eindejaarsperiodes gezien.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick lagae

    dit is een goede en gratis uitbreiding van de parking van het AZ, waar nu dagelijks al plaats te kort is. Ik vrees dat dat eerder bezoeker van het AZ deze zullen gebruiken dan bezoekers van de stad Brugge..

  • Georges Vande Velde

    Was het een gemeente of stadsbediende of een buitenlandse werknemer, en wie heeft dat “ werk” gecontroleerd ?