Nepagent die vrouw ontvoerde, viseerde ook andere dames

Een 35-jarige nepagent uit Damme die een vrouw ontvoerde in Knokke-Heist, heeft op dezelfde wijze nog twee andere dames proberen te beroven in Brugge en Jabbeke. Ze trokken pas naar de politie toen ze het verhaal in de pers lazen. T. heeft intussen bekend.

Terwijl het onderzoek naar de ontvoering van een vrouw in Knokke-Heist, eind vorig jaar, bijna afgerond werd, kwamen afgelopen zomer plots nog twee feiten van Stijn T. (35) uit Damme aan het licht. Twee personen trokken naar de politie met een verhaal dat verdacht veel leek op dat van de ontvoering. Ze hadden over de feiten gelezen in de pers. Eén vrouw werd vorig jaar, nog voor de ontvoering in Knokke-Heist, in de Zandstraat in Brugge aangesproken door T., die zich uitgaf voor politieagent. Toen het slachtoffer begon door te vragen, sloeg de dertiger op de vlucht. Ook een tweede slachtoffer diende bij de politie klacht in, nadat ze zich herinnerde dat haar hetzelfde was overkomen in Jabbeke. Ook bij haar slaagde T. niet in z'n opzet.


Dat was zoals bekend wél het geval op 26 december vorig jaar. De Dammenaar achtervolgde toen een Brugse vrouw, toen ze naar haar werk in Knokke reed. Hij zette een blauw zwaailicht op en liet haar langs de kant van de weg stoppen. T. stelde zich voor als agent en ging zelf achter het stuur van haar auto zitten. Hij reed niet naar het politiebureau, maar wel naar een parking even verderop. Hij deed de vrouw spanbandjes om en plaatste zelfs een speelgoedwapen tegen haar hoofd. Uiteindelijk kon het slachtoffer ontkomen. Stijn T. was op het moment van de feiten onder invloed van drugs en had naar eigen zeggen 300 euro nodig om z'n gokschulden af te betalen. Het gerecht gelooft niet dat het om een toevallig slachtoffer ging. De raadkamer verlengde de aanhouding van T. gistermorgen met twee maanden.


"Mijn cliënt is intussen verhoord over de twee nieuwe klachten", zegt zijn advocaat Bart Bleyaert. "Hij heeft de feiten bekend." (SDVO)