Negentien vrachtwagens in beslag genomen bij controleactie tegen sociale dumping

In het verleden voerde de politie al heel wat gelijkaardige controles uit
Mathias Mariën In het verleden voerde de politie al heel wat gelijkaardige controles uit
Bij een politieactie in Zeebrugge zijn zondag negentien vrachtwagens van een Pools bedrijf in beslag genomen. 

Er wordt vermoed dat het bedrijf aan sociale dumping doet. De zaakvoerder werd even opgepakt, maar is ondertussen opnieuw op vrije voeten. Volgens de speurders is het bedrijf in Polen ingeschreven, maar werkt het eigenlijk vanuit Zeebrugge. Het is niet de eerste keer dat de politie dergelijke controles uitvoert. Op die manier willen ze oneerlijke concurrentie aan banden leggen. De chauffeurs werken hier namelijk voor Poolse lonen, terwijl het bedrijf vanuit ons land opereert. De zaak wordt nu verder onderzocht. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • avelino garcia

    NV-A spreekt alleen over stopzetten van werkloosheidsuitkeringen maar zij spreken nooit over de sociale dumping door hun goeie vrienden werkgevers die de Belgische werknemers massaal dumpen voor Oost-Europese gelukszoekers aan minder dan de helft van het uurloon in Belgie. Hypocrisie ten top.

  • Erwin Vandriessche

    In die sector en bouw is er nog veel werk aan de winkel. Controleer maar eens de parkings langs de snelwegen in het weekend, het staat daar vol van oost-Europese vrachtwagens en camionetten, zelfs op plaatsen voor auto’s.