Na tien jaar vragen: Sint-Michiels krijgt eindelijk indoor skatepark

In deze lege loods komt er een nieuw binnenskatepark.
Bart Huysentruyt In deze lege loods komt er een nieuw binnenskatepark.
Er komt tegen het einde van het jaar een indoor en outdoor skatepark in een industrieel gebouw langs de Grasdreef in Sint-Michiels. De stad heeft daarvoor een huurovereenkomst afgesloten.

Skaten kan in Brugge nu op drie buitenlocaties, onder meer aan het Tempelhof en Daverlo in Assebroek. “Maar deze levendige buurt rond Sint-Michiels en Sint-Andries is al die jaren een blinde vlek gebleven", zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (sp.a). “Bovendien zullen we hier voor een binnenpark zorgen waar ook je ook in de winter terecht kan. Dat biedt een ongelooflijke meerwaarde en zal ook jongeren van buiten Brugge aantrekken.”

De stad huurt een oude garage langs de Grasdreef van 720 vierkante meter groot. Daar betaalt het stadsbestuur 2.900 euro per maand voor. Skaters zullen er zowel binnen als buiten terecht kunnen. Er komt ook een kleine cafetaria bij. “De skaters zijn hier heel tevreden mee", zegt Fré Dumazy namens de jongeren. “We zorgen voor uitdagende hindernissen voor beginners én voor ervaren skaters. Jonge Brugse kunstenaars mogen de ruimte inrichten.”

Het openbaar onderzoek moet nog van start gaan. Omdat de garage in een industriezone ligt, wordt er niet al te veel tegenstand verwacht. Als alles vlot verloopt, kan het skatepark tegen eind dit jaar openen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.