Na de kaaspraline nu ook de oesterpraline

Jan Spegelaere, Hilde Decleer en Maarten Du Bois.
Benny Proot Jan Spegelaere, Hilde Decleer en Maarten Du Bois.
Chocolatier Jan Spegelaere heeft de smaak te pakken: na een kaaspraline heeft hij nu ook een oesterpraline gemaakt. Dat deed hij op vraag van vishandelaar Maarten du Bois uit Zeebrugge.

De lekkernij werd geproefd tijdens de opening van het oesterseizoen op de Vismarkt eerder deze week en kan je nog proeven bij de chocolatier in zijn zaak in de Ezelstraat. "De combinatie kaas en chocolade was al een uitdaging, maar chocolade en gerookte oesters vormden nog een grotere challenge. Ik koos voor een krokante korst en een lekkere vulling met het sap van de gerookte oesters. De combinatie is eigenaardig, maar volgens kenners geslaagd. ", zegt Jan Spegelaere. De Brugse chocolatier kende eerder deze maand groot succes met zijn kaaspraline. De lekkernij was meteen uitverkocht op de kaasmarkt en een tweede reeks vloog de deur uit tijdens de braderie van de Ezelstraat. "Ik denk dat het met de oesterpraline niet zo'n vaart zal lopen", besluit de chocolatier. (BHT)

Zo zien de pralines eruit.
Benny Proot Zo zien de pralines eruit.