N-VA gaat schaatsen op kunstijs aan Minnewater: “Blij met de realisatie van ons idee, maar het mag nog iets meer zijn”

N-VA Brugge ging schaatsen op het Minnewater.
rv N-VA Brugge ging schaatsen op het Minnewater.
Enkele bestuursleden van N-VA in Brugge hebben zaterdag de kunstijspiste op het Minnewater uitgetest. De partij maakt een statement én een evaluatie van Wintergloed: “Het mag nog nét ietsje meer zijn”, vinden ze.

Het was vier jaar geleden een Brugse N-VA suggestie om het Minnewaterpark in te schakelen in het winterse aanbod en er onder andere een milieuvriendelijke kunstijsschaatspiste te installeren. “We zijn dan ook blij met die realisatie, die vooral 's avonds een schitterend spektakel is. De positieve aanpak van het winterprogramma doet ons deugd. Over het algemeen mag je dus stellen dat dit vooralsnog geslaagd is”, zegt raadslid Nele Caus.

Maar de oppositiepartij vindt dat er toch nog verbeterpunten zijn. “Om de kerstsfeer onafhankelijk te maken van het weer moet er een gedeeltelijke overkapping van de tafels en stoelen komen op het middenplein op de Markt. Net zoals dat ook nuttig kan zijn bij de drank- en eetkraampjes in het Minnewaterpark. Bij regenweer worden kerstmarktbezoekers nu afgeschrikt. Ook de muzikale omkadering van de vernieuwde kerstmarkt mag nog beduidend meer ‘kerst’ klinken.” Volgens Caus moet er volgend jaar meer te beleven zijn op ‘t Zand. “De plaatselijke horeca kreunt. Dit plein verdient beter.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hans Demeyer

    Waar is groen nu? Die plastiek schilfers blijven maar de reitjes vervuilen, ondanks dat de uitbaters alles proberen op te kuisen, toch chapeau voor de Brugse zwemkring

  • Roland Rotsaert

    Ik hoop dat de NV-A-bestuursleden bij hun bezoek ook de bordjes in de omgeving opgemerkt hebben die fietsers, een maand lang, 24 uur op 24, verplichten om af te stappen. De as Katelijnevest-Begijnenvest is niet alleen (op sommige uren) een toeristische trekpleister, maar ook de hele dag door een van de belangrijkste fietsverbindingen van de binnenstad. Brugge fietsstad?

  • Pieter smit

    Schaatst voor geen meter en ik zag een berg afgesleten plastic liggen van de toplaag, iedere dag opnieuw, daar gaar je milieuvriendelijke ijsbaan.